התשובה היא לא. גידולים שפירים אשר נמצאו בהם תאים משגשגים ובעיקר אלו שהתאים המשגשגים הינם אטיפיים, גם אם הם כשלעצמם לא יהפכו להיות ממאירים עלולים להוות סמן לסיכון עתידי לפיתוח ממאירות שד במקום אחר או בשד השני.
הגדלת חזה לכשעצמה אינה מהווה סיכון לפתח ממאירות שד. למרות זאת לפני ביצוע הגדלה או הקטנה יש לבצע ברור מקדים שישלול גוש או ממאירות בשד.
גידולים בחזה בנשים צעירות הם אינם נדירים ומושפעים מההשפעה של ההורמונים הנשיים ובעיקר אסטרוגן. הגידולים השכיחים בגיל זה הינם: פיברואדנומה וציסטה המתבטאים בגוש.
סרטן המעי הגס במקרים רבים אינו סימפטומטי, לכן מומלץ לבצע, ובעיקר מי שיש לו סיפור משפחתי, בדיקות סקר כדם סמוי וקולונוסקופיה. כאשר ישנם סימנים הרי שהם יכולים להיות: דמם, שינויים בהרגלי היציאה, גוש, תפיחות הבטן וחסימת מעיים ובמקרי קיצון פריצת המעי עם התפתחות בטן חריפה
הממוגרפיה היא בדיקה המבוססת על קרני רנטגן והיא מדגימה שינויים בארכיטקטורה של השד והסתיידות. רגישותה עולה ככל שהשד שומני יותר, דהינו עם הגיל.
אולטרה סאונד היא בדיקה המבוססת על גלי קול ויכולה לגלות גושים וכן חללי נוזל (ציסטות).
ה-MRI היא בדיקה המבוססת על שדה מגנטי הנוצר ברקמה. זו בדיקה רגישה יותר מהממוגרפיה אך אינה ספציפית. עקב השדה המגנטי ביופסיה תחת הנחיית MRI היא פעולה מורכבת יחסית.
בנוסף קיימות בדיקות נוספות כמיפוי, הבדלי חום ברקמה ועוד.
האם יש לחלב סויה השפעה על סרטן השד?
מה הם יסודות הטיפול של סרטן השד?